Избрани Новини

Пета поредна победа и първо място в класирането извоюваха орлетата

"Пирин" спечели гостуването си на Янтра (Габрово) с 2:0

Пирин записа пета поредна шампионатна победа и се изкачи на първото място във временното класиране на Втора лига, след като спечели гостуването си на Янтра (Габрово) с 2:0 в мач от 19-ия кръг на първенството. Станислав Манолев, който в отсъствието на наказания Николай Бодуров е капитан на отбора, откри резултата в 18-ата минута, а Антон Карачанаков вкара втория гол в 73-ата минута. През второто полувреме официален дебют направи новото попълнение Андон Гущеров.
Първата възможност дойде в 4-ата минута, когато Антон Карачанаков опита късмета си с далечен шут, но топката премина високо над напречната греда.

В 17-ата минута Християн Кожухаров от домакините се опита да прехвърли Петър Петров от около 30-ина метра, но топката срещна гредата.

Само минута по-късно Красимир Станоев намери Спас Георгиев вдясно, я той подаде към Преслав Йорданов, който стреля от удобна позиция, но уцели гредата. При рикошета топката попадна в краката на Станислав Манолев, който се разписа отблизо.

В 31-ата минута Пирин пропусна възможността да вкара и второ попадение. Красимир Станоев напредна с топка в краката и успя да изведе наляво Преслав Йорданов. Нападателят на “орлетата” остана очи в очи с вратаря Иван Гошев, но ударът му бе спасен от стража. Няколко секунди по-късно направилият силен мач Александър Дюлгеров стреля добре с глава, но отново Гешев спаси.

Второто полувреме започна с натиск на „орлетата“, които не спираха да търсят второто попадение.

В 58-ата минута Антон Карачанаков отправи коварен шут от границата на наказателното поле, но Иван Гошев докосна кълбото и то срещна страничния стълб.

В 73-ата минута нашите успяха да стигнат до втори гол. След ъглов удар на домакините топката бе избита от наказателното поле и подадена към Антон Карачанаков, който напредна, навлезе в наказателното поле и с точен удар по земя с левия крак успя да промуши топката покрай стража на габровци – 0:2.

В 89-ата Янтра пропусна още една възможност да се разпише. Петър Казаков отправи мощен изстрел от далечна дистанция, но топката срещна страничния стълб. Секунди преди края на мача Карачанаков изпълни много добре пряк свободен удар, но добра намеса на Гошев остави резултата без промяна. В петък, 26 февруари, Пирин посреща Септември (Симитли).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов