Трима световни шампиони от Кортина идват в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Трима световни шампиони от Кортина идват в Банско

22 февруари 2021, 12:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    И двата старта в събота и неделя са от 11 часа и 14 часа

Идват 61 алпийци от 19 държави

Трима от актуалните световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Ит) ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско.
Сред потвърдилите участие 61 алпийци от 19 държави са Матьо Февр, Франция - световен шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом, Марко Шварц, Австрия - световен шампион в комбинацията и бронзов в гигантския слалом, и Фабиан Уилкенс Солхейм, Норвегия - световен шампион в отборната надпревара.
От алпийците, спечелили медали в Кортина, в Банско ще са Алекси Пентюро, Франция (бронз Супер-Г, сребро Алпийска комбинация), Лоик Меяр, Швейцария (бронз Паралелен гигантски слалом и Алпийска комбинация), Лука де Алипрандини, Италия (сребро Гигантски слалом), Филип Зубчич, Хърватска (сребро Паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен, Норвегия (бронз Слалом). Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско. Пентюро е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 т, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 т.
България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом.
И двата старта в събота и неделя са от 11 часа и 14 часа.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета