87 са новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област - blagoevgrad.utre.bg

87 са новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област

22 февруари 2021, 11:51 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

    Шестима са починали

Новозаразени хора има във всички общини

Общо 87 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалите три дни – от 19-ти до 21-ви февруари. Новозаразени с инфекцията лица има във всички общини на територията на областта. Най-много случаи има в община Кюстендил – 65, в Дупница са 9, в Кочериново – 4, в Рила – 3, в Бобов дол – 2, само по една положителна проба има в общините Трекляно, Бобошево, Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 15 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.
Към днешна дата 16 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние, осем други са на кислород, останалите са в средно тежко състояние.
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 80 души. Петима пациенти са интубирани и в реанимация, други 12 са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалите три дни има починали шестима души: жена на 84 г. от община Невестино, останалите лица са от община Кюстендил – мъж на 70 г. и четири жени на по 76 г., 76 г., 67 г. и 56 г. Почти всички лица са имали придружаващи заболявания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета