Избрани Новини

Камерна опера - Благоевград представя комичната опера "Рита”

Режисьор-постановчик е акад.Пламен Карталов

Днес от 13:00 часа в Регионалния исторически музей в Благоевград – зала партер, Камерната опера ще представи едноактната комична опера „Рита” от Гаетано Доницети по либрето на Густаво Ваез. Режисьор-постановчик – акад.Пламен Карталов, възстановка и адаптация – Теодора Петрова, диригент – Светлана Галианова, художник – Манол Стоянов, участват солистите на Камерната опера Венера Мелеки, Теодора Петрова, Юрий Николов, Михаил Михайлов и Георги Димитров.
...Младата собственичка на страноприемница Рита е щастливо омъжена за Бепе, след като е овдовяла. Тя държи здраво юздите на семейството. В един прекрасен ден всичко се сгромолясва – появява се нейния бивш съпруг Гаспаро, който не бил умрял. Рита е ужасена – той се е отнасял доста грубо с нея. Двамата мъже са изправени пред дилемата кой от тях да остане неин съпруг, като никой от тях не желае това...
След почти 10 години Камерната опера представя постановката с много нови лица – Рита (Венера Мелеки) и Гаспаро (Георги Димитров), нов диригент и нов концертмайстор, което е почти като премиера.
Операта „Рита” е бисер в камерния оперен жанр. Виртуозните вокални арии и ансамбли и наситения комичен мизансцен са професионално поднесени от певците-актьори.
Камерна опера - Благоевград спазва всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)