Избрани Новини

Варненската опера гастролира в Банско

Ще представи три спектакъла

Предстои гастрол на балета на Държавна опера Варна в Банско. Три вълшебни спектакъла, с които ще бъдат зарадвани както малките любители на балетното изкуство, така и по-възрастните ценители. Събитието е под патронажа на кмета на град Банско!

12.03./18ч. - "Дон Кихот" - балет от Лудвиг Минкус по едноименния роман на Мигел Де Сервантес. Хореография Сергей Бобров, Китри – Мария Кичевска (прима балерина на Национална опера и балет на Република Северна Македония) Базил – Марко Ди Салво, Дон Кихот - Румен Стефанов, Еспада, тореадор - Павел Кирчев, Мерседес - Галина Велчева, Санчо Панса- Даниел Христов и балет на Държавна опера Варна.

Един от най-ярките класически балети - „Дон Кихот“, създаден от Минкус и Петипа по мотиви от безсмъртния роман на Сервантес, разказва любовната история на младите Китри и Базил, която се разиграва на градския площад в Барселона, като поредица от великолепни танцови номера. Постановката на Варненската опера е работа на уважавания хореограф Сергей Бобров, който създаде с трупата поредица от балетни постановки на световно ниво.

Сред любимите на публиката и едни от най-често изпълняваните на световните балетни конкурси моменти са прословутите вариации на Китри и гранд па-дьо-дьо на Базил и Китри. 13.03./18ч. - "Бабетна гала", режисьор Светлана Тоншева, главен балетмайстор Сергей Бобров,  солисти Мария Кичевска (прима балерина на Националната опера и балет на Република Северна Македония), Илияна Славова, Марко Ди Салво, Павел Кирчев, Елиът Уорел, Клер Лестан, Полин Фаже и други. С участието на балета на Държавна опера Варна. В програмата: Па-дьо-дьо” от “Корсар”, Па-дьо-троа” от “Куклената фея”, “Половецки танци” от “Княз Игор” и други. 14.03./18ч. - "Пепеляшка" - балет от Сергей Прокофиев. Хореография и постановка Сергей Бобров, с участието на Пепеляшка - Илияна Славова, принц - Франциско Руиз, мащеха - Павел Кирчев, сестри - Галина Велчева и Меган Рейд, Балета на Държавна опера Варна.

Сергей Бобров, з.а. на Русия и главен балетмайстор на Държавна опера - Варна създава модерна хореография, без да взаимства от познатите класически интерпретации, като превръща известния танц на часовете в красива хореографска рамка на цялата постановка. Визията за изтичащото време, пресъздадена в елегантна хореография за 12 балетни артисти, е допълнена с ефектни сценографски, костюмографски и светлинни решения.

Билети: 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца. ПРОДАЖБА И РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ: Посетителски информационен център , тел.: 0749 88580 / 0888 251095; Касата на НЧ “Н. Вапцаров“ – гр. Банско, тел.: 0882521052, 0885402424



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов