72 са новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област - blagoevgrad.utre.bg

72 са новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област

24 февруари 2021, 16:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Починали са трима души от община Кюстендил

Нови 72 положителни случаи с Ковид-19 има в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 56. В община Дупница новите случаи са 9, по две са положителните проби от общините Невестино, Рила и Сапарева баня, един е новозаразен в община Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 81 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Двама от тях са интубирани и в реанимация, други 13 души са в по-тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са 11 души. Един от пациентите е на интензивно лечение, останалите са на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата 20 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един от тях е в критично състояние и интубиран, още един пациент е в по-тежко състояние, а други 8 са на кислород и в средно тежко.
През изминалото денонощие има починали трима души от община Кюстендил – мъж на 84 г., мъж на 74 г. и 45-годишна жена. Лицата са имали придружаващи заболявания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета