Избрани Новини

Жизненоважни системи за кислородна трапия получи разложката болница

Апаратурата е необходима за лечението на много пациенти

Три системи AIRVO2 за назална високопоточна кислородна терапия закупи Община Разлог за болницата по молба на лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на COVID-19.
Тази терапия е включена от СЗО в препоръчителните насоки за лечение на коронавируса.
Системата за дозирано подаване на кислород в овлажнена газова смес при спонтанно дишане представлява апарат за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително наляганe.
Системата е с доказан ефективен метод за кислородна терапия на пациенти с респираторен дистрес и/или хипоксемия и е по-ефективен от стандартната кислородна терапия с нисък дебит по отношение на газообмена, дихателната честота и комфорта. Има устойчиво благоприятно въздействие върху оксигенацията и физиологичните параметри за пациенти с остра респираторна недостатъчност. Спомага за намаляване на реинтубацията при пациенти с хипоксемична дихателна недостатъчност. Апаратурата AIRVO2 дава възможност за отлагане момента на реанимация.
Лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на Ковид 19 и директорът на лечебното заведение д-р Божидар Велев искрено благодариха на кмета на община Разлог Красимир Герчев за навременното осигуряване на апаратура, необходима за лечението на много пациенти и спасяването на живота им.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)