Избрани Новини

Преслав Йорданов: Първото място изисква дисциплина, себераздаване и много труд

"Това е отборен спорт и всичко е подчинено на колектива", заяви нападателят

Голмайсторът на Пирин (Благоевград) Преслав Йорданов даде интервю за www.fcpirin.com преди поредния кръг от първенството на Втора лига. Ето какво сподели нападателят преди домакинството на Септември (Симитли).
– Как е настроението? Не мина много време след мача в неделя и идва нов двубой. Готови ли сте?

- Подготовката за мача мина нормално. Всичко е нормално, въпреки че да, нямаше много време. Мачът в неделя срещу Янтра беше тежък заради терена, но и заради съперника, който се противопостави много здраво. Наближава нов мач, в който трябва да продължим успешната си серия.

– През пролетта все още не си се разписал, въпреки, че изигра ключова роля в 3 от 4-те ни гола до момента. Може ли да се каже, че си в нова роля или просто така се получава?

– Не, не бих казал, че съм в нова роля. Така се получава до момента. Надявам още в петък да се разпиша, откривайки головата си сметка в официален мач за 2021 година. Разбира се, най-важното е отборът да побеждава. Няма значение кой бележи. В същото време като нападател се надявам да вкарвам често, защото това ми е работата. Но има мачове, в които даваш асистенция, в които провокираш голово положение, в които участваш в атаката. Това е отборен спорт и всичко е подчинено на колектива.

– Първо място в класирането. По-уверени ли ви прави това първо място, дава ли повече сигурност лидерската позиция?

– Има много мачове до края на шампионата. За нашето самочувствие е добре да сме на първо място и се надявам за бъдещето да сме постоянно първи. Това изисква себераздаване, дисциплина и много труд на терена във всеки мач.

– Какви са очакванията ти за предстоящата среща със Септември (Симитли). Не са добри спомените ни от първия двубой. Какво трябва да направим, за да ги заличим?

– Очакванията ми са за победа. Първия мач от сезона загубихме злощастно. Дойде време за реванш и се надявам да победим категорично и без проблеми в петък. Трябва да продължим да действаме на терена задружно и с голяма воля за победа. Тогава ще успеем и в този двубой.

– Може ли да се каже, че сте далеч по-сработени в сравнение с началото на сезона?

– Да, бих казал, че сега вече се адаптирахме един към друг на игрището. Във футбола трябва време, когато се сформира нов тим. Мисля, че в момента сме доста по-добър в сравнение с началото на сезона. Надявам се, че ще продължим да се развиваме.

– Какво ще кажеш за новите попълнения, как върви тяхната адаптация?

– Момчетата добре се справят, все пак са играли тук и знаят за какво става въпрос в отбор като Пирин. Няма нужда от особена адаптация. Те са отлични професионалисти. Справят се добре и са в плюс на отбора.

– Какво е посланието ти към феновете на Пирин?

– Надявам се, че ще се върнат час по-скоро на стадиона, за да ни подкрепят през цялото време до края на сезона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)