Избрани Новини

Кирил Алексиев е новият директор на музея в Благоевград

Кандидатите за поста бяха трима

Досегашният вр.и.д. директор на Регионалния исторически музей в Благоевград Кирил Алексиев спечели конкурса за директор на музея.

Конкурсът се проведе във вторник в Община Благоевград пред комисия начело със зам.кмета по хуманитарните дейности Василиса Павлова. Кандидатите за поста бяха трима. Другите двама кандидати освен Кирил Алексиев бяха Денис Исаев и Христина Цонева. Всеки от кандидатите представи пред комисията своята концепция за развитието на културната институция.

В своята концепция за развитието на Регионалния исторически музей Кирил Алексиев наблегна на това, че музеят трябва да се разглежда като културно пространство, съобразено с модерните изисквания на музейното дело и представянето на културните ценности на широката публика по модерен начин. „Хубавото в случая е, че зад тази концепция не стои само моята кандидатура, а работата на целия колектив, от който съм част и аз. Благодарение на нашите съвместни виждания за това какво трябва да представлява музея и какво искаме да представим на благоевградската културна общественост, спечелихме доверието на комисията. То е свързано най-вече с това да се въведат нови интерактивни елементи в представянето на културните ценности и да се обърне сериозно внимание на ремонтирането на сградния фонд“, каза за Радио Благоевград директорът на Регионалния исторически музей Кирил Алексиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов