41 са новите случаи на Ковид 19 в Кюстендилска област - blagoevgrad.utre.bg

41 са новите случаи на Ковид 19 в Кюстендилска област

26 февруари 2021, 17:28 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Починали са двама души от община Кюстендил с придружаващи заболявания

Нови 41 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. По общини случаите са: Кюстендил – 34, Дупница – 3, по две положителни проби има в Бобов дол и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб.
25 са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Един от тях е интубиран, трима други са в тежко състояние, а осем лица са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Трима пациенти са интубирани и в реанимация, други девет са в тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
И към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница, са настанени за лечение 12 лица. Един от пациентите е на интензивно лечение, други трима са в тежко състояние, а останалите са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие има починали двама души от община Кюстендил, с придружаващи заболявания – жени на 59 г. и на 66 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета