Избрани Новини

Днес и утре ще видим най-добрите скиори на планетата по пистите на Банско

Началният час на състезанията и в двата дни е 11.00 ч. и 14.00 ч.

На 27 и 28 февруари елитът в световните ски ще кара два гигантски слалома. Пистата е „Бъндерица“, а началният час на състезанията и в двата дни е 11,00 ч. и 14,00 ч.

Трима от актуалните шампиони от завършилото  Световно първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо (Италия) ще участват в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско. Сред 61 алпийци от 19 страни, които са потвърдили участие, са Матийо Февр от Франция (световен първенец в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), Марко Шварц от Австрия (световен шампион в комбинацията и бронзов медалист в гигантския слалом) и Фабиан Вилкенс Солхейм от Норвегия (световен шампион в отборната надпревара).

От състезателите, спечелили медали в Кортина, в Банско ще карат Алекси Пентюро от Франция (бронз в супергигантския слалом и сребро в алпийската комбинация), Лоик Меяр от Швейцария (бронз в паралелния гигантски слалом и в алпийската комбинация), Лука де Алипрандини от Италия (сребро в гигантския слалом), Филип Зубчич от Хърватия (сребро в паралелния гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен от Норвегия (бронз в слалома). Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина за Световната купа в Банско. Пентюро е лидер в момента в класирането за големия Кристален глобус с 924 точки, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 точки и за паралелен гигантски слалом със 100 точки.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на Световното първенство в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом.

Стартовете от Световната купа в гигантския слалом са насрочени за 27 и 28 февруари от 11.00 и 14.00 часа и в двата дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)