Избрани Новини

Алберт Попов: Липсва ми публиката, но искам да се забавлявам

Мисия Банско

27-02-2021, 12:11

Снимка:

Фейсбук

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Най-добрият наш скиор-алпиец е единствен наш представител в двата гигантски слалома от програмата на СК

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов е единственият наш представител в двата гигантски слалома от програмата на СК, които се провеждат в Банско днес и утре. Аби, който завърши 24-ти в тази дисциплина на световното първенство в Кортина, няма необходимите точки и затова е в края на стартовия списък. Той заложи на слалома в последните сезони, където вече намери подобаващо място сред световния елит.

"Наистина е доста изморително, не крия. В края краката ти усещат умората", сподели българският състезател.

"Тук съм, за да се забавлявам. В гигантския слалом нямам много тренировки, но всичко е възможно. Липсва ми публиката. Когато хората са тук, обстановката е различна. Но все пак Световната купа е в България и изживяването е различно. Все пак съм този, който най-добре познава тази писта. Яд ме е, защото можех много повече. В първия манш преминах един участък на пистата прекалено бавно и заради това рискувах всичко във втория, за да постигна едно от най-добрите времена и да направя класиране", каза Попов.

Той се надява на успехи в следващия слалом от програмата на белия керван в Кранска гора и по време на финалите за СК през следващия месец.
Състезателите останаха изключително доволни от пистата, подготвена от екипа на БФСки, въпреки положителните температури и яркото слънце.
Всички дейности около СК в Банско се провеждат при строги мерки срещу COVID-19.
Днес на старт застанаха 59 скиори, като Аби ще затвори състезанието с последен номер в първия манш. Първи е Марко Одермат, Алекси Пинтюро, лидер в генералното класиране, е трети.
Първият манш бе с начален час 11, второто спускане е насрочено за 14 часа, информира Tribune.bg.  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)