Зачестяват случаите на изоставяне на кучета в Гоце Делчев - blagoevgrad.utre.bg

Зачестяват случаите на изоставяне на кучета в Гоце Делчев

02 март 2021, 12:30 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

    На нарушителите ще се налагат административни наказания

Кметът на общината издаде заповед за регистрация на кучета до 31.03. т.г.

Поради зачестилите случаи на изоставяне на кучета на територията на общината, както и това,  че собствениците не изпълняват своите задължения при отглеждане на домашни любимци, не ги предоставят на регистриран ветеринарен лекар за ветеринарномедицинско обслужване, не ги регистрират в общинска администрация, не спазват своите задължения за заплащане на такса за притежаване на куче, кметът на община Гоце Делчев издаде нарочна заповед. Тя има за цел намаляване на броя на безстопанствените кучета и установяване на траен контрол върху тяхната популация на територията на общината, намаляване на рисковете от разпространението на заболявания, пренасяни от кучета, увеличаване на информираността, отговорността и активността на гражданите при отглеждане на домашни кучета.
В заповедта кметът на общината разпорежда на всички собственици на кучета на територията на община Гоце Делчев да ги регистрират в общинска администрация по реда на чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и да заплатят такса за притежаване на куче, съгласно чл.116, ал.1 от Закона за местните данъци и такси в срок до 31.03.2021 г.
След изтичане на горепосочения срок ще се извършват проверки за регистрация на кучета и заплатена такса за притежаване на куче на територията на общината.
На нарушителите ще бъдат наложени административни наказания съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за защита на животните и Закона за местните данъци и такси.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета