Избрани Новини

Кюстендил отбеляза тържествено Освобождението на България (снимки)

Бяха раздадени над 1 000 знамена на граждани и гости

С тържествено издигане на българския трибагреник и празнично слово Кюстендил отбеляза 143 години от Освобождението на България.
В знак на признателност към загиналите за свободата на България на паметника на „Булаир“, венци и цветя бяха поднесени от главния секретар на Областна администрация Гергана Михайлова, кметът Петър Паунов, зам.кметовете Росица Плачкова и Надя Каратова, зам.председателят на Общинскиь съвет Чавдар Ненов и общински съветници, представители на Кюстендилска духовна околия, политически партии, граждани, граждански сдружения и организации.
По традиция за Националния празник на България бяха раздадени над 1 000 знамена на гражданите и гостите на Община Кюстендил.
На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя, с което се слага край на Руско-турската война, започнала през 1877 г. В националната историческа памет тази дата трайно е запечатана като рождения ден на новата българска държавност. Това е рожденият ден на новата европейска перспектива на България.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов