Избрани Новини

Калин Златков в топ 30 на световното младежко в Банско

Титлата отиде при Лукас Фюрщейн (Ав), който вчера бе втори на Супер-Г

Националът ни в алпийските ски Калин Златков се представи силно днес в гигантския слалом от Световното за младежи в Банско. Софиянецът бе 36-и след първия манш, но с безгрешно каране във втория слезе до 29-ата позиция от 95 участници. Константин Стоилов стартира добре в първия манш, но малшанс го извади от играта. Никола Семерджиев бе 42-и след първия манш, но във втория допусна грешка и не завърши.
Титлата отиде при Лукас Фюрщейн (Ав), който вчера бе втори на Супер-Г. Шампионът от първия старт Джовани Франзони (Ит) спечели среброто днес, като изостана от победителя на 0,72 сек. Бронзът е за Каспар Киндем (Нор).
„Каквото и да се случи в слалома, за мен това е едно великолепно първенство, заяви щастливият Фюрщейн. – Банско е невероятен курорт. Природата тук ти дава допълнителни сили да атакуваш докрай. Организацията е на ниво световна купа. Градът е много красив“. При юношите до 18 г първи е Балинт Юри (Унг), пред Руома Катаяма (Яп) и Кевин Керими (Алб).
Последната дисциплина при младежите е слалом. Тя ще се проведе на 5 март от 9,00 и 11,30 ч. България ще бъде представена от Калин Златков, Константин Стоилов и Никола Семерджиев.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов