Благоевградската общественост отбеляза 140 години от рождението на Тодор Александров - blagoevgrad.utre.bg

Благоевградската общественост отбеляза 140 години от рождението на Тодор Александров

04 март 2021, 16:20 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

В РИМ бе открита изложбата "Последният рицар на революцията“

Заместник-кметовете на община Благоевград инж. Венелин Трошанов, Ясен Попвасилев и Любен Милев, общественици и граждани положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Тодор Александров в знак на признателност по повод 140 години от рождението на българския революционер и водач на ВМОРО.
Ангел Джамбазки, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ и Иван Стоянов, заместник-областен управител на Благоевград, отбелязаха годишнината със слова, посветени на живота и делото на лидера на Вътрешната македонска революционна организация.
По повод 140 години от рождението на Тодор Александров във фоайето на Регионалния исторически музей Благоевград бе открита изложбата „Последният рицар на революцията“, реализирана съвместно с МНИ – София. Тя включва фотодокументална част, която пресъздава жизнения път и революционната активност на Тодор Александров. Представени са и оригинални материали от фонда на музея. Акцент сред тях е едно писмо на Александров до Арсени Йовков от времето на Първата световна война.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета