Публична лекция "Съвременна фотография“ ще изнесе фотографът Ивайло Стоянов - blagoevgrad.utre.bg

Публична лекция "Съвременна фотография“ ще изнесе фотографът Ивайло Стоянов

07 март 2021, 09:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    община кюс

    Лекцията е от 10.00 часа

Тя е част от програмата на Творческа резиденция "RESET 2021"

Публична лекция „Съвременна фотография“ ще изнесе фотографът Ивайло Стоянов като част от програмата на Творческа резиденция "RESET 2021". Мястото на провеждане е Художествената  галерия „Владимир Димитров - Майстора“ днес от 10:00.
Капацитетът на залата е ограничен. За запазване на място изпратете мейл на
info@kontempora.com със заглавие „Лекция на Ивайло Стоянов“ и текст „трите Ви имена“.
Език на лекцията: български с превод на английски.
Ивайло Стоянов е роден в Карлово през 1976 г. През 2007 г. звършва фотография в академията за изящни изкуства към университета Йоханес Гутенбер в Майнц, Германия. От 2010 е преподавател по Концептуална фотография в Нов български университет, София. От 2020 г. е учител по фотография в Националната гимназия по полиграфия и фотография. Ивайло е автор на много самостоятелни и колективни изложби с висок колеционерски интерес. Негови фотографии са публикувани във водещи фотографски издания като Photonews, Artflash и др. Негови творби са включени в колекциите на Националната художествена галерия в София, Софийската градска художествена галерия, галерия Erhard Witzel, Висбаден-Германия и частни колекции.
“RESET 2021″ е 10-дневна творческа резденция с международно участие, която се провежда в Кюстендил от 4 до 14 март 2021 г. Програмата съдържа теоретична и практическа част, публични лекции, онлайн лекции и финална изложба. Основната идея на „RESET“ 2021 (в превод от англ.„нулиране“) е поставянето на млади и утвърдени артисти в една обща среда, която да даде възможност за нова отправна точка в творческия им опит и знания в сферата на съвременните форми на визуални изкуства: пърформанс, експериментален филм, видео арт, интерактивни инстaлации, нови медии, концептуална фотография, аудиовизуални изкуства. Резиденцията предоставя устойчива среда, в която артистите ще имат възможност да обменят идеи, споделят професионален си опит и представят съвременно визуално изкуство пред по-широката публика.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета