Избрани Новини

Община Сандански не е в затруднено финансово положение

Не е под специално наблюдение от Министерството на финансите

Във връзка с публикувана в някои сайтове недостоверна информация относно финансовото състояние на община Сандански, ви информираме, че публикуваните твърдения са неверни, некоректни и тенденциозни.
Строителството на одобрените проекти, публикувани в така представената извадка, е реализирано в периода 2016-2019 г. и тяхното отчитане е съобразно изискванията на съответните министерства.
Напълно невярна е и тиражираната информация, че община Сандански не е знаела адресите за кореспонденция с централната администрация за отчитане на проектите.
Не отговаря на истината и информацията за предфалитно финансово състояние на община Сандански и поставянето й под специално наблюдение от Министерството на финансите.
Министерството на финансите е утвърдило 6 комплексни показатели за определяне финансовото състояние на общините, чрез които финансовото състояние на съответната община се определя като затруднено.
Съобразно всеки един от тези показатели, община Сандански е далеч от риска да бъде определена като община в затруднено финансово положение.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов