Избрани Новини

Съдят обвинен в причиняване на смърт поради немарливост в рудник "Ораново“

19 свидетели разпита Окръжен съд - Благоевград по делото срещу С.Б.

В рамките на близо четиричасово заседание бяха разпитани служители от рудника и медицинският екип, обслужил пострадалото лице. В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на С.С.

Обвиняемият Б. присъства в съдебното заседание. По искане на защитата му, съдът допусна „очна ставка“ между него и един от свидетелите по делото - началник-смяната, в която се е случил инцидента.

Припомняме, че делото стартира в края на 2019 година, а С.Б. е обвинен в това, че на 14.11.2017 г. около 16.30 ч. в рудник „Ораново“, намиращ се в землището на Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“ е причинил смъртта на С.С. поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина /изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка/, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл.123 ал.1 пр.2 НК.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март 2021 г. от 13:00 часа, когато се очаква да бъдат разпитани още четирима свидетели, както и вещите лица.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)