Избрани Новини

Министър Терзийски присъства на водосвет в Кюстендил

"Без вярата и без упованието в Бога няма напредък", заяви той

„Без вярата и без упованието в Бога няма напредък. Винаги сме подкрепяли Българската православна църква в усилията ѝ да съхрани духовността и културно-историческото ни наследство за поколенията“, каза министър Христо Терзийски, който присъства на водосвет за здраве, благоденствие и успех, отслужен в Кюстендил. Запали свещичка за здраве и се помоли за благополучие на целия български народ.

Богослужението бе отслужено от архиерейския наместник на Кюстендилската духовна околия архимандрит Исаак в храма „Успение Богородично“. 

В словото си архимандрит Исаак заяви: „В годините назад правителството показа и доказа, че милее за нашата Родина, милее за нашата православна църква, която през вековете ни е съхранила като народ, съхранила е българското самосъзнание, език и култура. От историята знаем, че онези управници, които са се трудили за благото на народа и на православната вяра, ще дам пример с император Константин и с цар Борис Покръстител, са успешни и благословени в своите дела. Нека Бог ви благослови и ви дава мъдрост и занапред да се трудите за благото на майка България и за българския народ. На добър и благословен път!“

Архимандрит Исаак припомни, че само преди няколко седмици правителството отпусна близо 2,7 млн.лв., с които ще бъдат ремонтирани храмове в Кюстендилската духовна околия. „Това е неоценима помощ и още едно доказателство, че правителството и управляващите милеят за Родината и за народа“, заяви архиерейският наместник.
Архимандрит Исаак припомни също, че въпреки епидемичната обстановка миналата година, когато в Европа и света се затваряха черкви, православните храмове в България останаха отворени за всички миряни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)