Над 160 души нахрани на Задушница Месопустна Кухнята за бедни - blagoevgrad.utre.bg

Над 160 души нахрани на Задушница Месопустна Кухнята за бедни

06 март 2021, 18:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Кухня за бедни, Благоевград

    Има работа за всеки желаещ

Тя се издържа само от доброволни дарения

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Днес менюто беше агнешки курбан, крем с тиква и прясно мляко и хляб. Раздадохме над 160 порции и допълнително имаше, оставено за помен на  починали хора - кенчета с бира, варена пшеница и др. Екипът беше сборен и многоброен, но и работата, която свършихме, не беше малко. Почистени и измити се масите, столовете и част от шкафовете. В деня на Месопусна Задушница Бог да прости всички починали." - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета