70-годишен американец учи моден дизайн в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

70-годишен американец учи моден дизайн в Благоевград

07 март 2021, 16:37 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

Той е от Аляска, но си купи къща в областния град

Никога не е късно да поставиш ново начало. Доказва го 70-годишен американец от Аляска, който се премести в Благоевград, за да учи моден дизайн, информира БНТ.

Дейвид Клейбау идва в България през 2016 г., след като научава от сина си за страната ни. Посещава различни градове, но се влюбва в Благоевград и купува къща, за да се установи за постоянно.

"Харесвам училищата тук, колежите, университетите. Тук е хубаво място за разходки... В Аляска всичко е някак си по-диво, по-неуредено, а тук се стъмва по-късно и има повече време за разходки и съзерцание… Хората са дружелюбни, непрекъснато поздравяват", казва Дейвид.

В Аляска Дейвид е работил като охрана на природен парк. Казва, че животът и работата му там са били напрегнати, а тук намира спокойствието, което е търсил.

Дейвид случайно се запознава с Надежда Червенкова, която има училище за мода. Решава да опита да твори и създава дрехи, и започва да прекарва все повече часове в ателието. Харесва му идеята да работи с различни платове и материали.

Дейвид разполага със собствена стая в училището, където първо рисува и чертае нещата, които иска да ушие след това.

"Това е моята стая, част от ателието, където мога спокойно да си седя, да творя и да се наслаждавам на светлината и сутрин, и до късно вечер", казва Дейвид.

Чужденецът все още не говори български, но езикът не е пречка за него да създава приятелства. Вече е научил как се приготвят и произнасят любимите му български ястия. Харесва баница, скара и е категоричен, че храната е много добра.

Дейвид има идея да покани приятели от Америка да му гостуват у нас, за да ги запознае с новото си начинание.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета