Избрани Новини

Петър Чорев открива изложба "Вдъхновение" в Разлог

Тя е поредната впечатляваща творческа изява на младия художник

Художникът Петър Чорев от с.Елешница ще открие изложба, посветена на 8-ми март, Денят на жената, в лекционната зала на Историческия музей в Разлог. Тя е под наслов "Вдъхновение" от поредицата "Виж Разлог" и ще се открие днес.

Изложбата се реализира с подкрепата на Община Разлог и Историческия музей.

Младият художник беше представен с изложбата си виртуално от община Разлог в поредица за вдъхновителите и вдъхновените от община Разлог, наречена „Виж Разлог!“
Вдъхновен от героичните образи на историята на неговия роден край и България, вдъхновен от съвременната хубост на жените от Разложкия край, Петър Чорев пресъздава любими исторически образи и красиви българки с една от най-трудните техники – акварела.
Петър Чорев е роден в Разлог през 1989 година, живее в село Елешница. Рисува от 5-годишен. Завършил е „Дърворезба“ в Банско и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в ЮЗУ „ Неофит Рилски“- Благоевград.
Петър Чорев е автор на скалния барелеф „Св.Георги“ над Елешница, на чешмата и паметната  плоча на героите, загинали за освобождението на Елешница през Балканската война.
Изложбата „Вдъхновение“ е поредната впечатляваща творческа изява на младия художник.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)