ЮЗУ ще проведе XV Национални филологически четения за студенти и докторанти - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗУ ще проведе XV Национални филологически четения за студенти и докторанти

08 март 2021, 14:36 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

    Ще се проведе онлайн на 11 май

Националните филологически четения са със състезателен характер

За поредна година Филологическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград организира национални филологически четения за студенти и докторанти. Петнадесетото юбилейно издание на научния форум ще се проведе онлайн на 11 май т.г.
В конференцията могат да участват бакалаври, магистри и докторанти филолози от всички български висши училища. Желаещите да представят свои разработки върху проблеми от областта на езикознанието и литературознанието е необходимо да изпратят своите заявки и доклади до 2 май 2021 г. на имейл адрес: conference.11.may@abv.bg.
По традиция докладите ще бъдат разпределени в две секции – езиковедска и литературоведска. Времето за представяне на всеки от тях е не повече от 15 минути.
Националните филологически четения са със състезателен характер и представените текстове ще бъдат оценявани от жури, съставено от университетски преподаватели. Участниците, които се класират на първо, второ и трето място във всяка секция, ще бъдат наградени. Най-добрите доклади ще бъдат публикувани в сборник.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета