Избрани Новини

Започна цялостната реконструкция на ул.„Цар Симеон“ в Петрич

Ще се ремонтира с държавни средства в размер на 1 500 000 млн.лева

Улица „Цар Симеон“ в Петрич ще се ремонтира със средства, отпуснати от държава в размер на 1 500 000 млн. лева. Кметът Димитър Бръчков отбеляза, че е извървян дълъг път, тъй като инвестицията не е никак малко, а възможностите на общинския бюджет са ограничени. „Успяхме да се подготвим и да защитим финансиране от държавата, което е огромен плюс за вътрешноградската улична мрежа на Петрич“, уточни кметът.
Реконструкцията ще започне от пресечната точка на ул.„Цар Симеон“ с ул.„Места“ и ще продължи до ул.„България“. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа, полагане на нова асфалтова настилка, разширяване на кръстовището при ул.„Рокфелер“, за да се осигури нормално престрояване, тъй като това е маршрутът, по който се движат тежкотоварните камиони в посока ГКПП „Златарево“.
Основен ремонт на ул.„Цар Симеон“ не е извършван никога, правено е само частично изкърпване на местата, където асфалтът е компрометиран. „Улицата е изключително натоварена като движение, защото поема трафика към Промишлена зона на Петрич, както и тежкотоварния от София към ГКПП „Златарево“ и от ГКПП „Кулата“ към ГКПП „Златарево“. Фирмата-изпълнител ще трябва да положи бордюрите след асфалтирането, да направи хоризонталната маркировка и постави 15 броя пътни знаци. „Искам само да напомня, че преди три години успяхме, според възможностите на бюджета, да ремонтираме немалка част от друга възлова улица – ул.„Места“. Подмени се също и целият водопровод на улицата“, каза Димитър Бръчков. При извършването на ремонта на ул.„Цар Симеон“ ще се въвеждат временни организации на движението, които предварително ще се съгласуват, за което ще се поставят необходимите указателни знаци.
Кметът допълни, че на територията на града остава да бъдат извършени нужните дейности и по отношение на кръстовището до Гробищния парк, за да бъде функционално.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов