Избрани Новини

България с 28-мо и 31-во място в гигантския на световното в Банско (снимки)

В класирането на девойките до 18 г. Юлия Златкова е шеста

Българските алпийки Ева Вукадинова и Юлия Златкова заеха съответно 28-мо и 31-во място днес в гигантския слалом от Световното за младежи и девойки в Банско. В класирането на девойките до 18 г. Златкова е шеста, а шампионка е Михо Мизутани (Яп).
„Карах доста сигурно, но за сметка на това бавно. Можех да се представя и по-добре. Утре в слалома ще се опитам да вляза в топ 30 на първия манш и след това ще правя стратегия за втория“, каза Вукадинова.
„Трасето бе перфектно. Снеговалежът не ни попречи много. Можем много повече, но все пак направихме едно достойно представяне. Целта пред мен в слалома е да направя 2 чисти спускания и да покажа възможно най-доброто“, коментира Златкова.
Световна шампионка до 21 г. е Хана Аронсон Елфман (Шв). Тя изпревари с 0,75 сек. Марте Монсен (Нор) и с 0,88 сек. Нея Дворник (Слвн).
„Не мога да повярвам, че успех да спечеля днес. Това е най-големия ми успех. Пистата бе перфектна, както и цялостната организация на световното“, коментира след финала Елфман.
Участие в състезанието на писта „Марк Жирардели“ взеха 72 алпийки от 34 държави.
Състезанието завършиха 40 алпийки. Утре от 9 и 11,30 е последната дисциплина слалом за девойки. Може да я гледате на живо на www.bansko2021.ski.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов