Избрани Новини

Мазна минерална вода потече в хотел и в градската баня

Тя идва от резервоара при Владишкото в Благоевград

Замърсена с мазен слой потекла минералната вода в хотел „Езерец“ в Благоевград преди три дни. Сериозният проблем бил забелязан от служител в хотела и незабавно били уведомени полицията и прокуратурата, информира в."Струма".

Хотел „Езерец“ има 20-годишно разрешително да ползва минерална вода с дебит 1,09 л/сек. от извора във Владишкото. От същия извор с право да черпи по 0,5 л/сек. е и концесионерът на градската баня, където замърсената вода дошла два дни по-късно.

От резервоара на извора при Владишкото при спешната проверка бил открит чувал с мазна течност, подобна на мазут, от която са взети проби за изследване. Оказало се, че достъпът до този резервоар на практика е свободен и лесен, защото там няма ограда и се стига, като се заобиколи фургонът, поставен в съседство от общинската фирма „Биострой“ и се мине над него. Вратата на самия резервоар е отключена и на практика всеки може да влезе и да изсипе каквото си иска в минералната вода.

„Проблемът е сериозен, ще укрепим района с ограда, за да няма свободен достъп до резервоара. Съоръжението е специфично и трябва да има отдушник заради парата, но ще ограничим възможността граждани да имат досег с минералната вода в резервоара“, заяви зам. кметът по сигурността Любен Милев. Сред задължителните предпазни мерки, които общината възнамерява да предприеме, е и видеонаблюдение на района, обяви той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов