Избрани Новини

Успешното протичане на HackAUBG в онлайн формат е факт

Първо място е за отбор “InnovaOne“ с проект "GeoShare"

Успешното протичане на HackAUBG в онлайн формат стана факт благодарение на подкрепата на редица компании и партньори, сред които и Община Благоевград, за което получи специални благодарности, че беше част от събитието.
Победители:
I място е за отбор “InnovaOne“ с проект "GeoShare". Проектът на екипа представлява динамична система за мениджмънт на градове, която е изградена за да бъде в полза на правителството и общините. Проектът има за цел да подобри информацията за разпределението на хора в града с помощта на данни, които се събират чрез location-based data от телефоните на гражданите. Поверителността е взета под внимание и екипът използва криптиране за проекта си.
II място е за отбор „Performista“ с проект "Udoma", който представлява smart платформа, която цели да помогне на хората да разберат как да използват ресурсите в домакинството си за да подобрят ефикасността им. Платформата предоставя съпоставяне на данни в реално време, включващи сметки и статистики за оборудване от клас A+, както и откриване на части от домакинството, които могат да доведат до високи сметки и менажирането им.
III място е за отбор f‘{ing_python}' с проект "Parkinc", което е софтуер, базиран на Machine learning, който засича свободни места за паркиране. Проектът цели да намали задръстванията и да улесни гражданите в един по-умен град.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов