Избрани Новини

73 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

Починали са четирима души от община Кюстендил

Общо 73 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 34, в Дупница са 21, Рила – 8, Кочериново – 5, Сапарева баня – 3, в общините Бобов дол и Бобошево по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница, са настанени за лечение 24 пациенти. Седем от тях са в по-тежко състояние, а останалите са в средно тежко. Всички са на кислородна терапия.
Към днешна дата 21 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях трима са в реанимация, а други осем са в средно тежко състояние.
В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 65 души. От тях един е интубиран, а други десет са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалите 24 часа има починали четирима души от община Кюстендил – мъже на 53 г. и на 80 г, жени на 81 г. и 48 г. Три от лицата са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)