Избрани Новини

Готов e окончателният слой "Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2020

Ще се извършат задължителните кръстосани проверки

В Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция е визуализиран окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2020. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите са одобрени окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” (ПДП) за Кампания 2020. Чрез личните си профили в системата, регистрираните земеделски стопани, които са подали възражения в периода 17 декември 2020 г – 8 януари 2021 г. срещу проекта на слой „Площи, допустими за подпомагане”, могат да се информират в детайли (за всеки парцел) за резултатите от тяхното разглеждане.

На база данните от окончателните слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане”, след приключване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2020 заявления за подпомагане, предстои да се извърши окончателна оторизация по схемите и мерките на площ за миналогодишната кампания.

Разплащателната агенция при необходимост ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ. Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума, а на стопаните, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума, ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)