Избрани Новини

Обрушиха покрива на читалището в Благоевград

Наложи се поради зачестилите случаи на падащи късове от покрива на сградата

Покривът на Камерна опера и Народно читалище “Никола Вапцаров-1866” беше обрушен, за да се осигури сигурността на преминаващите граждани, съобщиха от Общината.
Обрушването се наложи поради зачестилите напоследък случаи на падащи късове от покрива на сградата.
Спешните мерки по обезопасяване идват непосредствено преди реализацията на проект за ремонт и обновяване на сградата, тъй като Община Благоевград спечели проект за ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Камерната опера и Народното читалище. В проектното предложение са предвидени дейности, касаещи СМР, които включват: Реконструкция и модернизация на залата, сцената, фоайетата, вкл.частична или пълна подмяна на съществуващите настилки и вътрешната дограма; обновяване и подмяна на външната дограма, както и обработка на компрометираните участъци от облицовките; реконструкция/обновяване на водопроводната и електрическата инсталации, газифициране на сградата и ремонт на помещения и санитарни възли; преработка на отоплителната, вентилационната и климатичните инсталации на концертната зала и прилежащите ѝ помещения и фоайета; осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение.
Залата за зрители в сградата на Камерна опера и НЧ "Н. Й. Вапцаров-1866" Благоевград, в която се провеждат всички представления и спектакли, ще бъде приведена в подходяща и удобна за използване площ съобразно всички изисквания. Ще бъде осигурено специфично оборудване и обзавеждане, включващо сценична механизация, сценично облекло (завеси), система за художествено осветление, система за озвучаване (акустика) и театрални столове.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов