Избрани Новини

В Банско пристига още една чудотворна икона от Атон

Това е иконата на Божията Майка - "Акатистна" или "Предвъзвестителка"

На храм "Св.Троица" в Банско ще бъде подарена още една чудотворна икона, чийто оригинал се намира в Атонския манастир Зограф.
След освещаването на иконата "Св.Троица - Старозаветна" на Петдесятница (7.06.2020 г.)  Неврокопският митрополит Серафим благослови изографисването на копие от чудотворната икона на Пресвета Богородица - Акатистна. Създаде се инициативна група от искрено вярващи банскалии и др., които се заеха с нелекото начинание, усилващо и обединяващо още повече православната вяра в Банско, Разложка духовна околия и цялата Родина. Девизът на инициаторите, подкрепено от местното духовенството и народа, бе: Не един човек да дари 1 000 лв., а хиляда човека да дарят по 1 лв.
Радостта на всички е голяма, защото иконата е вече готова! Тя ще престои около месец до оригинала в манастира "Св.Георги - Зограф", а след Великден ще бъде тържествено донесена в  Банско. Иконата на Божията Майка - "Акатистна" или "Предвъзвестителка" е една от тези чудотворни икони, които са се прославили на Св.Гора - Атонска с дивни знамения, а това ще укрепи духовната и историческа връзка между Зограф и Банско!


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)