Избрани Новини

Гол от засада отне победата на "Пирин" в Своге

"Пирин" завърши 1:1 при гостуването на Спортист (Своге)

Пирин завърши 1:1 при гостуването на Спортист (Своге) от 23-ия кръг на Втора лига. Антон Карачанаков (27) изведе нашия напред, а в 48-ата минута Борислав Стойчев изравни с гол от засада, заради което клубът подаде жалба срещу страничния съдия Владимир Велев. Въпреки равенството „орлетата“ останаха на върха в класирането на точка пред Локомотив (София).
Мениджърът Уорън Фийни направи една промяна в сравнение с отбора, който победи Лудогорец 2 през седмицата. Преслав Йорданов започна като титуляр на мястото на Андон Гущеров.

В 12-ата минута Айкут Рамадан от домакините остана сам срещу Петър Петров, но беше застигнат от Александър Дюлгеров, който изби в корнер след отлична намеса.

В 27-ата минута Пирин поведе в резултата с гол на Антон Карачанаков. Огромна заслуга за попадението има Спас Георгиев, който получи топката от Архан Исуф, справи добре с Йосков, и центрира остро в линията между вратаря и защитата. Там Карачанаков беше най-съобразителен и се разписа.

В 39-ата минута Стефано Кунчев се намеси чудесно след шут на Станислав Манолев от пряк свободен удар.

В 48-ата минута Спортист изравни с гол на Борислав Стойчев от засада, която не бе маркирана от страничния рефер Владимир Велев. Стойчев прати топката във вратата след центриране от свободен удар. Телевизионните повторения показаха категорично, че има засада.

В 74-ата минута се откри страхотна възможност пред Пирин. Архан Исуф проби по дясното крило и подаде топката назад към Спас Георгиев. Той стреля от движение, но ударът му мина над вратата.

В следващия кръг Пирин посреща Локомотив (Горна Оряховица). Двубоят е в понеделник, 22 март, от 17:30 ч.

СПОРТИСТ – ПИРИН 1:1 0:1 Антон Карачанаков (27), 1:1 Борислав Стойчев (48)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов