Избрани Новини

До два дни трябва да приключи проверката за починалата бременна жена в Благоевград

В момента в болницата се лекуват още три бременни жени с коронавирус

До два дни трябва да приключи проверката в болницата в Благоевград по случая с починалата след усложнения от коронавирус 43-годишна бременна жена, съобщи БНТ. Тя е постъпила за лечение в многопрофилната болница миналия понеделник.

От МБАЛ-Благоевград казват, че е направено всичко възможно да бъде спасен животът на жената. Свикана е била специална лекарска комисия, за да се назначи най-правилното лечение. Правен е опит и жената да бъде транспортирана за болница в София. Дали има грешка в лечението, предстои да установят две проверки - вътрешноболничната и тази, назначена от Медицински надзор.

Няколко дни преди да постъпи в болницата в Благоевград, жената е била с температура и оплаквания. След като състоянието ѝ се влошава, тя е приета за болнично лечение.

„Тя беше с трудно дишане, температура, лека цианоза. Предвид тежкото ѝ състояние веднага я насочих към реанимация. Това се случва в понеделник. Във вторник на обяд, предвид влошаване на състоянието ѝ, беше организирана и направена лекарска комисия, която да обсъди диагностично-лечебния процес", заяви Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

От болницата в Благоевград твърдят, че са направили опит да преведат бременната жена за лечение в столично специализирано заведение, след като състоянието ѝ се влошило.

„Категорично казаха, че няма възможност поради това, че леглата и при тях са заети, но другото, което направихме, уточнихме с хора, които все пак са в академична среда, в медицински институт, завеждат COVID отделения към „Майчин дом“, уточнихме терапия и така всичко, което е нужно за лечението на бременната и мисля, че при това положение дали ще бъде в София или тук, с уточнена терапия и грижи същите, няма голямо значение“, допълни Огнян Митев.

В момента в болницата в Благоевград се лекуват още три бременни жени с коронавирус. Две от тях са с леки симптоми, една със средни. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов