Избрани Новини

А вие подозирахте ли за тези празници?

Всеки знае да празнува Коледа, Великден и 3 март

Ха, да видим обаче дали ще успеете да отпразнувате подобаващо Международния ден за говорене като пират!

Икакво точно ще правите на Международния ден на измислените празници! Ето няколко международни дни, които съществуват въпреки очевидната си нелепост (или именно поради нея):
Международен ден „Няма да търпя повече!“
На този международен ден празнуват всички, на които им е писнало, дошло им е до гуша, кипнало им е джезвето и е време да си кажат: "Няма да търпя повече!".
Можете да отбележите този ден, като закъснеете за работа, спрете да бъдете усмихнати и мили към злобните си колеги, не отваряте писма, които подозрително напомнят на сметки... Не е най-позитивният празник, но пък всеки трябва да изпуска парата от време на време.
Кога: 7 януари
(ако сте го пропуснали, имате втори шанс - 26 март, вижте по-долу)
Международен ден наобратно
На Международния ден наобратно спокойно можете да правите всичко наобратно. Дръжте се точно така, както не бихте в нормален ден.
Кога: 25 януари
Международен ден на уникалните имена
Познавате ли някого, чието име е уникално и единствено по рода си? Можете да го успокоите, че макар да няма имен ден, може да празнува своята неповторимост на Международния ден на уникалните имена.
Кога: 4 март
Международен ден на измислените празници
Това ни е любимият празник в годината! Всеки може да си избере какво точно да празнува. Ограничения няма – ако искате, празнувайте ден на шоколада, ако искате – на компютърните игри, на забравените ключове или на 3-те водки. Важното е да се празнува, а какво точно – така или иначе поводът остава на заден план, когато сте заедно с приятели и се веселите.
Кога: 26 март
Международен ден за бой с възглавници
От няколко години в стотици градове по света се провежда Международният ден за бой с възглавници. През последните години събития, посветени на празника, се проведоха дори и в български градове. На уречено място и в уречен час празнуващите се събират и практикуват бой с възглавници на публични места.
Кога: 3 април
Международен ден на пикника
На Международния ден на пикника се насладете на един от най-добрите начини, по които можете да бъдете близо до природата, дори и в градски условия! Вземайте одеялото и марш към парка!
Кога: 18 юни
Международен ден за говорене като пират
Всяка година на 19 септември хиляди хора по света празнуват Международния ден за говорене като пират, като... говорят като пирати. Отбелязва се в над 40 държави, като много хора се обличат в стила на Джак Спароу и Капитан Кук. Подгответе си фрази като "Ахой!" и "Ай, ай!" и дерзайте!
Кога: 19 септември
Международен ден за плетене на открито
Да плетеш вкъщи може да е много самотно занимание, затова преди десетина години Даниел Ландерс решава да организира всички тези самотници в едно забавно социално събитие. Денят за плетене на открито има голяма успех и постепенно започва да се отбелязва по целия свят. През 2013 г. публично се плетеше и в София.
Кога: Началото на юни

Източник: тя.бг


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов