Избрани Новини

Състезанието по планинско бягане Belasitsa Sky Run ще събере най-добрите бегачи

Ще се проведе и традиционното и предизвикателно Скоростно изкачване на връх Конгур

Belasitsa Sky Run e състезание по планинско бягане, което преминава по билото на една от планините с най-красиви панорами на Балканския полуостров. По време на събитието участниците ще могат да се насладят на гледки към три държави - България, Македония и Гърция и ще зърнат трите най-високи планини на Балканите (Рила, Олимп и Пирин). Две красиви езера (Дойран и Керкини) правят панорамите още по-живописни, а долината на река Струма и китните селца в подножието на планината допълват атмосферата на състезанието, част от което преминава през вековни кестенови гори - символ на планината Беласица.
През 2021 г. Belasitsa Sky Run отново ще предложи две трасета „дълго“ и „късо“. На следващия ден, в неделя (3 октомври), ще се проведе традиционното и предизвикателно Скоростно изкачване на връх Конгур.
Новото тази година ще са някои промени в дългото трасе. Маршрутът ще е още по-красив и разбира се, още по-предизвикателен. Той ще е с дължина 77.6 км и общо изкачване 4120 метра и ще преминава през два от Беласишките водопади и край емблематичната хижа "Беласица". Стартът и фнала ще бъдат в Петрич,
Belasitsa Sky Run Short остава с традиционния си маршрут със старт в с.Самуилово и финал в Петрич. Общата дължина на трасето е 32,9 км, а общото изкачване е 1950 метра.
За участие в състезанието можете да се регистрирате на http://active-belasitsa.com/bg/events.
Там ще намерите и допълнителна информация за трасетата и условията за участие.
Регистрацията ще затвори на 15 септември 2020.
Belasitsa Sky Run е част от сертифицираните състезания от ITRA (Международна федерация по планинско бягане) и финалистите получават квалификационни точки за UTMB®.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов