Избрани Новини

Оставиха в ареста двама обвиняеми за дрога и опит за пренасянето й през граница

Заловили са ги на ГКПП Кулата

Окръжен съд – Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама обвиняеми за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през ГКПП Кулата.

След близо тричасово заседание, провело се вчера вечерта, състав на Окръжен съд – Благоевград прецени, че по отношение на обвиняемите съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление.

Б. Г. е обвинен в това, че на 20.03.2021 г. около 07:20 часа на ГКПП – Кулата, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през държавната граница на Република България в посока Република Гърция с лек автомобил 2 пакета с наркотично вещество – хероин, с общо тегло 1,873 кг – престъпление по чл.242, ал.2, вр.чл.18, ал.1 от НК.

Б.Г. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2 в вр.с ал.1, предл 3 от НК.

Д.Б.А. е обвиняем за престъпление по чл.242, ал.2, във вр.с чл.20,ал.3 и ал.4 във връзка с ал.1, във връзка с чл.18, ал.1 от НК и престъпление по чл.354а, ал.2.

Постановеното определение от Окръжен съд - Благоевград може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – София.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)