Избрани Новини

73 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

През изминалото денонощие са починали трима души

Общо 73 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие.
Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини: Кюстендил – 28, в Дупница са 30, Бобов дол – 5, Рила и Бобошево по трима положителни, Сапарева баня - 2, в Невестино и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 27 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. От тях двама са в реанимация, а други 12 са в средно тежко състояние и на кислород.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 33 лица. От тях седем са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.
В Ковид отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 66 души. От тях един пациент е в реанимация, а осем други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие има починали трима души – 81-годишна жена от община Дупница; жена на 71 г. и жена на 57 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов