Избрани Новини

Радомирецът, нападнал възрастния мъж от Бобов дол, остава в ареста

Отнети са 1 500 лв. с употреба на сила и заплашване

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, взе най-тежката мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Ангел С. от Радомир, който е привлечен като обвиняем за грабеж - престъпление по чл. 198, ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва че, престъплението е извършено на 20.03.2021 г. около 00,10 ч. в къща в Бобов дол. Отнети са пари на стойност 1 500 лв., като е употребена за това сила и заплашване. Собственикът, възрастен мъж е ударен с метален предмет по дясната ръка.

Обвинението е за тежко умишлено престъпление, като от събраните до този момент доказателства, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението. Налице са и останалите две предпоставки за взимане на най- тежката мярка за неотклонение, а именно реална опасност същият да извърши друго престъпление и да се укрие. Осъждан е многократно, налице са и данни, че обвиняемият е правил опити да въздейства на свидетели, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Ангел С. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)