Избрани Новини

Отлични са условията за ски в големите планински курорти

Ски център Банско ще работи до 11 април

Условията за ски в големите планински курорти са отлични, съоръженията там ще работят и през ученическата ваканция, която е от 3 до 11 април, информира БНР. От курортите уверяват, че се спазват всички здравни предписания във връзка с епидемията от коронавирус.

Остава висока лавинната опасност извън пистите и затова призивът е да се използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

На Витоша всички съоръжения, които са работили през сезона, ще продължат да работят, увери Емил Тодоров началник ски писти:

„При семейните пакети драстично са намалени цените. Хората могат да се запознаят с тях на сайта. През целия месец април имаме желание да работим, имаме много сняг“.

От средата на март цените и на Боровец за съоръженията са намалени. Има готовност лифтовете и влековете да работят, докато има сняг.

Заведенията край пистите продават храна за вкъщи при спазване на здравните предписания, посочва Георги Кочов от дружеството, което стопанисва съоръженията: „Снежните условия са перфектни, толкова сняг не е имало от 2016 г. във високата част на Маркуджиците. Засега, най-вероятно, Маркуджик-3 няма да работи поради лавинна опасност. Имаме готовност да работим докато има условия и добър сняг“.

Ски зоната в Пампорово ще продължи да работи до 11 април - посочи Мариан Беляков от дружеството-концесионер на пистите:

„Има доста затворили хотели и заведения, основните ски лифтове в курорта работят. Цените са понижени от 15 март. Ще запазим тези цени до края на сезона“.

Ски център Банско ще работи до 11 април. От 1 април влизат в сила и намаленията на лифт-картите, като цените за децата са най-силно редуцирани. Хотелите работят при ограничен капацитет, а храната се доставя до стаите. Редица заведения работят с храна за вкъщи, посочват от курорта.

Заради високата лавинна опасност оттам предупреждават да не се напускат контролираните райони на ски зоната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов