Избрани Новини

Съдът остави в ареста албанец, пренесъл дрога през границата

Марихуаната била опакована в 17 пакета с общо тегло 4,757 кг

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Селман Д., гражданин на Република Северна Македония. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 28.03.2021 г. в района на ГКПП – Гюешево без надлежно разрешително, с лек автомобил е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества - коноп / марихуана /, опакован в 17 пакета с общо тегло 4,757 кг – престъпление по чл. 242, ал.2 от НК.

Обвиняемият взе участие в процеса в условията на пандемична обстановка чрез видеоконферентна връзка със сектор „Арести“. По делото бе назначен и преводач.

Селман Д., по народност албанец, е осъждан в РСеверна Македония, осъждан и реабилитиран в РБългария, се посочва в искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, внесено от на зам.- административният ръководител на Окръжна прокуратура, прокурор Ивайло Илиев. Адвокатът и обвиняемият пледираха за по-лека мярка за неотклонение – „Парична гаранция“.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Росица Савова счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност към деянието на задържаното лице. При разпит той се е признал и за виновен. Обвинението е за тежко умишлено престъпление. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление, предвид факта, че е осъждан и няма постоянен адрес в България.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов