Избрани Новини

Филип Зубчич спечели гигантския слалом за Купа "Пирин“

Втори на 1.77 сек остана неговият сънародник Исток Родес

Хърватската звезда в алпийските ски Филип Зубчич спечели гигантския слалом от програмата на състезанията за купа „Пирин“ в Банско, организирани от "Юлен". На писта „Томба“ Зубчич, който е световен вицешампион в паралелния слалом, даде общо време от двата манша от 1:40,78 мин.
„Дойдохме в Банско на тренировъчен лагер и приех с радост да участвам и в стартовете тук. Условията на пистата са чудесни, организацията, колегите. Винаги ми е приятно да карам тук“, коментира след състезанието Зубчич.
Втори на 1,77 сек остана неговият сънародник Исток Родес. Трети на 1,92 сек е Хюг Макадам (Австралия). Българският ас Алберт Попов (Мотен) бе втори след първия манш, но във втория даде четвърто време и така остана четвърти в крайното класиране.
При жените първа е Луиса Бартани (Ит) с 1:45,24 мин. Втора е Юлия Златкова, а трета Мария Константин. Днешното състезание бе валидно за Националното първенство за юноши и девойки до 18 и до 21 г. Титлата при девойките до 18 г. е за Юлия Златкова (Юлен), а при юношите в тази възраст за Стефан Ярловски (Боровец). При младежите до 21 г. първи е Константин Стоилов (Витоша ски).
Утре програмата на стартовете в Банско включва гигантски слалом за Националното първенство при мъжете и жените, който е от календара на ФИС и ще бъде също с международно участие. Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)