Продължават стартовете в Националното първенство на албпийците в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Продължават стартовете в Националното първенство на албпийците в Банско

01 април 2021, 08:39 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БФСки

Гигантският слалом е от 9.00 и 11.00 часа

Днес програмата на стартовете в Банско включва гигантски слалом за Националното първенство при мъжете и жените, който е от календара на ФИС и е също с международно участие.

Участват 84 скиори от 19 държави, което прави стартовете най-силните на това ниво у нас от години. Водещата звезда ще е най-добрият хърватски алпиец в момента Филип Зубчич (сребърен медалист в гигантския слалом от световното в Кортина д’Ампецо 2021 и трикратен победител в стартове от Световната купа). Последният голям успех на Зубо бе победата за СК в гигантския слалом в Банско, на 27 февруари 2021. В Банско ще дойде и водещият състезател на Словения – Жан Кранец, който има 2 победи за Световната купа и общо 7 подиума за СК. В Банско ще са и вторите по сила алпийци на Хърватия – Исток Родес и на Словения – Стефан Хадалин. Заради отличните условия за ски в Банско, топ-състезателите на Хърватия и Словения ще останат и на подготвителен лагер за новия сезон.
България е представена до 3 април от звездите си Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов. Организатор на четирите старта са БФСки и „Юлен“. Подготвителен лагер в Банско от началото на април освен националите ни ще имат още от Хърватия, Словения и Полша, начело с шестата на гигантски слалом от последното световно Марина Гоншеница – Даниел.

Програма на стартовете:
1 април - Национално първенство, гигантски слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)
2 април - Национално първенство, слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)
3 април - Купа "Пирин", слалом (9 ч. - I манш, 11 ч. - II манш)


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета