Избрани Новини

Станция за мониторинг на качеството на въздуха бе монтирана в Сандански

Тя ще предава в реално време данни за качеството на въздуха

Станция за мониторинг на качеството на въздуха бе монтирана в централната част на град Сандански. Тя ще предава в реално време на общо достъпна интернет платформа данни за качеството на въздуха в централната градска част.

Умишлено е взето решение съоръжението да бъде инсталирано във възможно най-централната част на града, за да се избегнат спекулации дали данните са обективни.

Станцията за мониторинг на качеството на въздуха предоставя комбиниран анализ за качеството на въздуха, измерва основните параметри, които формират индекса на качеството на въздуха  съгласно директивите на Европейската агенция по околна среда: ФПЧ10, ФПЧ2.5, NO2, CO, SO2, O3, в комбинация с основните параметри на околната среда. Измерванията се предават към централизирана платформа с мощни инструменти за визуализация, съхранение и анализ на данните. Получава се информация за качеството на въздуха, позволяващи взимане на бързи и ефективни решения за подобряването му от страна на местната власт.

От днес данните от станцията ще могат да бъдат следени в реално време на платформата air.develiot.com, където се наблюдава информацията и за още няколко български града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов