Избрани Новини

Осем творци показват творбите си сред мраморите на Илинденци

Завършва проектът “Арт Сцена - Илинденци”

От 28 март до вчера, 6 април, Фондация “Арт център-Илинденци” продължи проектът “Арт Сцена - Илинденци”, който цели да популяризира млади и все още неутвърдени творци в сферата на живописта. Проектът „Арт Сцена – Илинденци” чрез организираното творческо ателие и изложба допринася за създаване на благоприятна творческа обстановка на неутвърдени български автори, в която те творят свои произведения. Участниците Албена Коева, Анна Васева, Богдан Върбанов, Мария Балканска, Николай Найденов, Нина Русева, Румен Дешев и Румен Георгиев имаха възможността да работят в среда, изграждана повече от 20 години от български и чуждестранни автори от цял свят, сред която почерпиха вдъхновение и опит както от утвърдени имена в съвременното изкуство, така и от млади автори, оставили трайна следа в пространствата на „Арт център Илинденци”. Чрез организирането на изложба в този творчески център творците ще могат да придобият популярност и пред по-широката публика.

В това пространство фондация „Арт център – Илинденци” подкрепя създаването на монументални и кавалетни форми на съвременно изкуство, което се експонира на територията на парка, като по този начин създава добавена стойност за региона и подсилва творческия потенциал на авторите.

Ателието завършва с изложба, чието откриване ще се състои днес, 7 април, в пространството на „Мраморния град на изкуствата“. По време на събитието младите автори ще бъдат представени на куратори, критици, арт мениджъри, утвърдени творци, журналисти, както и на широката публика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов