Избрани Новини

Отвори врати Отделението по кардиология в гоцеделчевската болница

Работи по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК

По повод 7-ми април – Световният ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти, ръководството на МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев отправи специален поздрав към медицинския и немедицинския персонал на болничното заведение. 
Директорът и екипът на болницата в Гоце Делчев съобщиха и много значима новина днес. Едно от най-важните медицински звена, изключително необходимо за осигуряване на навременна помощ, грижа и опазване на живота и здравето на хора със сърдечно-съдови проблеми, вече работи, информира БНР. 
"Радваме се, че отделението по кардиология и инвазивна хирургия е вече факт и искаме да благодарим за съдействието на министър Костадин Ангелов, на премиера Бойко Борисов и на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и на всички хора от четирите общини, дарили средства за осъществяването на този проект, който ще работи за вас. Това отделение е от изключителна важност за целия регион".
Отделението по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ "Иван Скендеров" приема за изследване и лечение на сърдечно болни пациенти, независимо от тежестта на състоянието и усложненията. Работи се по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК.
Лекуват се всички форми на исхемична болест на сърцето (остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия), заболявания на сърдечните клапи, остра и обострена хронична сърдечна недостатъчност, заболявания на миокарда и перикарда. Извършва се медикаментозно и немедикаментозно лечение на всички видове сърдечни аритмии.
В момента на откриване на отделението постъпи по спешност жена с артериална хипертония, захарен диабет II тип и неинсулиново зависима. Веднага бе осъществена ангиопластика и имплантация на стент на лява коронарна артерия по повод остра тромбоза. Жената е с добри показатели, наблюдава се и се следи нейното състояние.
Отделението по кардиология и инвазивна хирургия разполага с високо технологична ангиографска система за диагностични и лечебни ендоваскуларни процедури и с екип от лекари и медицински сестри с голям опит при лечението на спешни сърдечно-съдови заболявания, по-специално остър миокарден инфаркт.  Спешен прием 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов