Избрани Новини

Почина благоевградския бизнесмен Георги Зайков

Сърцето му не издържа след прекаран Ковид-19

В четвъртък почина известният благоевградски бизнесмен Георги Зайков. Сърцето му не издържа след прекаран Ковид-19, съобщи съпругата му Гергана Зайкова.

„Напусна ни един изключителен човек! С неспокоен дух,бунтар по душа,неимоверно мразещ лицемерието и лъжата. С весел нрав и огромно любящо сърце, състрадателен до безумие. Мъката спира дъха. Почивай в мир! Погребението ще бъде на 18.04.2021 г. от 13 часа на новите гробища в Благоевград“, написа тя в профила си във фейсбук.

Г.Зайков е един от първите частни търговци на хранителни стоки в Благоевград. Възпитаник на УНСС, той започва работа в ОКС, където е главен специалист по финанси. В първите години след демократичните промени прави 6 магазина в региона, има складове в Разлог и Благоевград, занимава се и със строителство. През 2005 г. бе водач на парламентарната листа на Федерация "Активно гражданско общество", но ФАГО, замислена като партия на малкия и средния бизнес, не успя да влезе в парламента и Зайков се отдаде изцяло на бизнеса и семейството.

/Източник: в."Струма"/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)