Избрани Новини

От днес карантината за българи в Гърция отпада

Туристическият сезон в страната ще бъде открит на 14 май

Строгите ограничения за влизащите в Гърция отпадат от днес. Гърция отваря за ваксинирани туристи и хора с отрицателен PCR тест за COVID-19. Изискването е втората доза от препарата срещу коронавирус да е поставена не по-късно от 14 дни преди пътуването. Гърция ще признава всички ваксини без изключение. В момента желаещите от българска страна трябва да представят отрицателен PCR и QR код, който дава информация към коя област е тръгнал пътуващият. Това означава, че по време на престоя си той няма право да посещава други области на Гърция.

Също така до вчера за българите в сила бе и задължителната 7-дневна карантина. От днес карантината отпада и за българи – Гърция облекчава мерките за 32 държави, в които попада и България.

От днес е отворен за леки автомобили и туристи граничен пункт „Маказа-Нимфея” заедно с работещия досега ГКПП Кyлaтa-Пpoмaxoн.

Всичко е готово за туристите. Туроператорите очакват ясни уточнения какви ще са правилата за пътуване – дали ще е с имунизационен паспорт, с PCR или QR код. Туристическият сезон в южната ни съседка ще бъде открит на 14 май.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)