Избрани Новини

Бойко Борисов обяви имената на министрите в проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Той заяви, че очаква провокации, за да няма редовно правителство, а служебно без парламент.

Премиерът Бойко Борисов събра министрите от неговия кабинет в болницата, където беше опериран снощи. Той представи пред тях състава на кабинет, който предлагат от коалицията ГЕРБ-СДС.

"Българските избиратели искаха аз да съм премиер. Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство", заяви той.

"Партията единодушно застава зад Даниел Митов, след това за министър на отбраната – Румен Христов. Не мога кажа, че някой от министрите е работил слабо. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите", коментира Борисов.

"Министър на културата - Калин Вельов, а за министър на туризма - Любен Дилов-син. Александър Иванов е нашето предложение за министър на регионалното развитие и благоустройството", обяви премиерът в оставка.

Ето и останалите предложения за министри:

Костадин Ангелов - министър на здравеопазването. 

Екатерина Захариева - външен министър.

Кирил Ананиев - министър на финансите.

Красимир Вълчев - министър на образованието. 

Александър Иванов - регионален министър.

Деница Сачева - социален министър.

Десислава Ахладова - министър на правосъдието.

Десислава Танева - министър на земеделието.

Жечо Станков - министър на икономиката.

Делян Добрев - министър на енергетиката.  

Красен Кралев - министър на спорта.

"Много е лесно да говориш кой е страхлив и кой не. Толкова години носих сам отговорността, с различни партньори, за всяко нещо. Страхът е на този, който ще избяга от отговорността да състави кабинет. Имат огромно мнозинство, могат да управляват и да направят какво са обещали. Искам да им видя разчетите, искам да им видя приходния баланс. Подозирам, че сега всички така ще правят, че да няма правителство", прогнозира Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов