Избрани Новини

Общата снежна покривка в Рила над Благоевград е над 200 см

Има големи навевки над 400 сантиметра

Въпреки, че вече е 20-ти април, продължават обилните валежи от сняг при надморска височина над 1400 метра в Рила, информират от ПСС - Благоевград. Новата снежна покривка от вчера във високата зона (около 2 000 м), е над 50 сантиметра. Общата снежна покривка там е над 200 см  с големи навевки над 400 сантиметра.
Поради ниските температури през месеца, снеготопенето е минимално.
При слизане от "Карталска поляна" към Благоевград, в зоната до махала "Карабелци" се забелязват множество паднали големи дървета в речното корито, а през реката са монтирани и много мостчета, които са с минимална височина.
Голямото наличие на сняг и непочистеното речно корито са два фактора, които могат да доведат до покачване на водите и причиняване на големи разливи при рязкото затопляне в края на месеца.
Ако се добави и трети вероятен фактор - проливен дъжд (съпровождащ често вятъра от югозапад), ситуацията може да доведе до голямо бедствие за жителите на махалите в близост до реката и дори да застраши града.
Надяваме се институциите, които се грижат за безопасността на гражданите, да анализират ситуацията и да предприемат необходимите мерки, предупреждават от ПСС - Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)